Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Földtudományos forgatag

2021. november 12. - 2021. november 14.

Az idei évben egy év szünet után, ismét megrendezi a Magyarhoni Földtani Társulat a Földtudományos forgatagot bár sajnos/szerencsére on-line formában. A sajnos nem kell részletezni, mindnyájunknak hiányzik már az élő ismeretterjesztés csodája. A szerencsét viszont részletezzük, koncentráljunk inkább arra, ami jó:

  • idén a rendezvény teljesen ingyenes
  • a földrajzi távolság nem akadály (az előadók számára sem, így Csicsek Ákos bányamérnököt Svédországból, míg Bali Enikő vulkanológust Izlandról üdvözölhetjük majd)
  • a létszám korlátlan

Ahhoz, hogy a Forgatag jelleg megmaradjon a három nap alatt több, mint 20 földtudományokhoz kötődő intézet, szervezet és cég munkatársai fogják bemutatni aktuális eredményeik legjavát kerekasztal beszélgetések, előadások és filmek formájában. A játék sem marad el, kvíz és on-line szerepjáték is elérhető lesz. Valamint idén is a Földtudományos forgatagon hirdetjük ki az Év ásványa, Év ősmaradványa és Év ásványkincse programok nyerteseit.

A kötött programokon kívül kedvükre válogathatnak a playlistbe gyűjtött földtudós és csillagászati témájú filmek közül.

Az előadások, kerekasztal beszélgetések többnyire 45 percesek, és egész órakor kezdődnek. A fennmaradó negyed órában rövidfilmeket vetítünk, amelyeket egyelőre nem tüntettünk fel a programban.

Részletek

Kezdés:
2021. november 12.
Vége:
2021. november 14.
Esemény kategória:
Honlap:
https://foldtan.hu/hu/forgatag_2021